Макрон підтримав залучення США до "нормандського формату"
11:30 12.01.2022
258

Президент Франції Еммануель Макрон допускає можливість залучення США до переговорів у нормандському форматі, - про це Макрон заявив під час прес-конференції за підсумками зустрічі із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем,  передають Euronews і Укрінформ.

Макрон підкреслив, що Європа від початку присутня в конфлікті на сході України через Мінські угоди та "нормандський формат", у якому Франція виступає гарантом разом із Німеччиною та надає регулярні звіти у Раді Європи.

"Нормандський формат залишається дієвим, це відповідна платформа для вирішення кризи в Україні. У цьому контексті участь США у цьому процесі є добрим знаком, який ми маємо вітати", - сказав президент Франції.

За його словами, переговори між США та Росією щодо України є не лише питанням колективної безпеки між двома державами, і це добре.

"Ми не маємо заважати цьому діалогу або критикувати його, тому що він доповнює зусилля Європи, яка представлена нормандським форматом через участь Німеччини й Франції", - сказав Макрон.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також