"У нас є кріт": Бурба розповів про причини "Вагнергейту"
09:02 20.11.2021
263

Колишній керівник ГУР розповів, що ситуація з "вагнерівцями" - це ланцюжок провалів, які відбуваються останнім часом.


Колишній керівник Головного управління розвідки (ГУР) України Василь Бурба назвав кілька причин, з яких могла бути провалена спецоперація з упіймання найманців ПВК "Вагнера". Про це він заявив в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

"Це провал. Які причини ви питаєте. Перша причина провалу – у нас є кріт, який працює на Росію. Друга причина – наша погана підготовка. І третя причина провалу – хороша робота контррозвідки Білорусі", — сказав він.

Також Бурба уточнив, що "вагнергейт" – це лише ланцюжок провалів, які відбуваються останнім часом.

"Людей звільняють, забирають документи-прикриття. У командирів груп у липні стріляють у Києві. Тобто це ланцюжок. І за рік слідство мало відповісти – у нас є кріт чи ні?" – додав колишній розвідник.

Водночас він розповів, що сам прийшов на допит у ГБР, проте той тривав лише сім хвилин.

"Допит проходив сім хвилин. Ми почали розмовляти, і я запитав "що за справа? Вона не засекречена?". Тобто, може я і хочу додати секретні відомості. Іншими словами – справа не рухалася. Рік і три місяці ми не можемо дати відповіді на питання, що відбувається. А стався провал, який слід розслідувати.

Нагадаємо, 17 листопада Bellingcat опублікували розслідування щодо провалу української спецоперації з упіймання "вагнерівців" у Білорусі, яка готувалася з 2019 року. 

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також