Кличко взяв участь у відкритті Інноваційного центру хірургії серця та судин Медичної мережі “Добробут”
12:32 16.07.2021
391

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у відкритті Інноваційного центру хірургії серця та судин Медичної мережі “Добробут”. Новий центр займає 9 поверхів. У ньому 7 операційних. Лікуватимуть широкий спектр хвороб: серцево-судинні захворювання (кардіологія, кардіохірургія, неврологія, нейрохірургія, судинна хірургія), а також онкологія.

«Дуже приємно, що в нашому місті відкриваються такі сучасні медичні центри. Бо сьогодні головне завдання – щоб кияни могли отримати кваліфіковану, якісну медичну допомогу. Як в комунальних медичних закладах, так і в приватних. Відкриття цього центру – черговий приклад успішної співпраці приватного інвестора та міської влади. Бо Київ сьогодні – це місто, яке дає багато можливостей для розвитку бізнесу за простими і прозорими правилами. І ми готові до співпраці з підприємцями. Ми разом робимо Київ комфортнішим і привабливим для життя.  Робимо справді європейською столицею», – наголосив Кличко.

Він подякував Медичній мережі “Добробут” за те, що вона однією першою з приватних медзакладів, на початку пандемії, почала надавати допомогу хворим на коронавірус, відкрила кілька відділень для таких пацієнтів.

А на фестивалі “Атлас-вікенд”, який нещодавно відбувся в Києві, пункт вакцинації для всіх охочих організовував і обслуговував “Добробут”. Вакцину надало Міністерство охорони здоров’я.

Кличко нагадав, що Київ продовжує оновлювати комунальні лікарні та медичні центри. За останніх кілька років місто капітально відремонтувало 116 відділень у столичних медзакладах та 7 пологових будинків.

«Ми також продовжуємо оснащувати медзаклади Києва – закуповуємо найсучасніше медичне обладнання – і для діагностики, і для складних операцій. Ми виплачуємо надбавки медперсоналу, незважаючи на те, що тепер оплату праці медиків здійснює Національна служба здоров’я, – підкреслив мер. – Пандемія показала наскільки насправді важливою є сфера охорони здоров’я – її ефективність і технологічність. Тому столиця продовжить оновлювати і оснащувати комунальні медзаклади, підтримувати медиків. Та, зокрема, співпрацювати з приватним бізнесом, який інвестує кошти в розвиток галузі і в надання якісної медичної допомоги киянам», – зазначив Віталій Кличко.

Наступна новина
Читайте також