VINNITSIA JAZZFEST-2019: які сюрпризи oргaнізaтoри підгoтувaли для вінничaн?
15:02 09.08.2019

Сьогодні, 9 серпня, відбулася прес-конференція присвячена ХХІІІ міжнародному фестивалю VINNITSIA JAZZFEST-2019, який стартує 20 вересня і триватиме три дні. Цьогорічний фестиваль, що є найстаршим в Україні, дасть можливість меломанам на власні очі побачити  програми найкращих зірок світового джазу з України, Польщі, Південно-Африканської Республіки, Ямайки, Ізраїлю, Австрії, Бельгії та Люксембургу. Організатори обіцяють, що цей форум здивує всіх, адже на поціновувачів (і не тільки) чекають прогресивний джаз- рок, традиційний польський джаз та його найновіші тенденції, інтригуючий energetic neo-bop та запальний latin groove.

Окремим сюрпризом стане день відкриття — цього року 20 вересня в театрі Садовського відбудеться феєричний «Бал у Савойї» у виконанні зірок Національної оперети України. Ця постановка, що здобула нагороди на різноманітних всеукраїнських та міжнародних конкурсах і фестивалях, звабить глядачів не лише захоплюючим сюжетом і  музикою, а й здивує усіх видовищними танцями: вальсом, танго, фокстротом, румбою і степом, а також —  рекордною кількістю костюмів, яких у виставі більше сотні.

У суботу, 21 вересня, о 19.00 у концертній залі по вул. Театральна, 15 драйвом прогресивного джаз-року усіх запалить тріо Dock in Absolute — найбільш гастролюючи група Люксембургу, а о 21.00 розпочнеться незабутня «Polish Jazz Night», яка подарує одразу два концерти найкращих польських джазменів. У рамках цьогорічної «Польської джазової ночі» буде представлено надзвичайно красивий проект «Монюшко по-джазовому» і програму «Best of jazz» видатного польського композитора, автора музики до фільму «Вогнем і мечем», джазового скрипаля Кшесіміра Дембскі, саксофоніста Міхала Кобоєка та одних із найбільш креативних виконавців молодої генерації європейського джазу Oleś Brothers – брати-джазмени Марцін та Бартломей Олесь, які створюють повноцінний джаз-бенд із самих лише барабанів та басу.

У неділю, 22 вересня о 19.00 шалений світ energetic neo-bop глядачам відкриють музиканти Mario Rom's Interzone з Австрії, які вже більше 7 років займають провідне місце у авангарді сучасної джазової сцени не тільки рідної Австрії, але й усього світу.

На особисте запрошення вінницького міського голови Сергія Моргунова о 21.00 на концерті-закритті фестивалю відбудеться всесвітня прем’єра «Jazzy Latin Groove B & W» - ексклюзивного проекту світових зірок джазу з Ізраїлю, ПАР та Ямайки, створеного спеціально для VINNYTSIA JAZZFEST-2019!

Зірки першої величини + гарячий latin groove! Виступ фантастичного секстету Jazzy Latin Groove B&W на 100 % запам’ятається усім на все життя!

На концерті-закритті на одній сцені виступлять легендарні джазові музиканти, чиї імена скорили весь світ: незрівнянна ізраїльська джаз-діва Доріт Горен та король блюзу й r&b Рой Янг із Ямайки, який виступав із самим Реєм Чарльзом і був близьким другом Марвіна Гея та Рінго Старра з The Beatles, неперевершений і надзвичайно обдарований саксофоніст Алекс Горен, знаменитий піаніст Олександр Слуцький, віртуозний контрабасист Валерій Ліпец та культовий барабанщик Гладвін Машоко з Південно-Африканської Республіки, який довгий час грав у складі колективу Тіни Тернер!

Крім того, восьмий раз у рамках фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2019 пройде Всеукраїнський конкурс молодих джазових виконавців, заснований виконкомом Вінницької міської ради разом з «Центром концертних та фестивальних програм».

Переможці кожної категорії отримають премії-винагороди від міського голови та виконавчого комітету Вінницької міської ради – по 16 тисяч гривень, володар Гран-Прі одержить 20 тисяч гривень. А абсолютно кожен учасник конкурсу отримає запрошення на участь в унікальному музичному коворкінг-проекті «Джазові сніданки».

Як і минулого року, джазомани зможуть придбати мультиквиток, що буде перепусткою на всі концерти фестивалю 21-22 вересня, а також участь у проекті «Джазові сніданки».

Окремо можна придбати квиток на будь-який із бажаних концертів.

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ! Вартість квитків підлягає динамічному ціноутворенню.

Чим раніше придбаєте квитки, тим нижчою буде ціна!

  • 20-23 серпня (до 20:00) діятиме єдина ціна – 230 гривень - на квитки на мюзикл «Бал у Савойї» та фестивальний мультиквиток.
  • 23 серпня з 20:00 відбудеться перше подорожчання квитків.
  • 13 вересня з 20:00 – друге подорожчання.

Придбати квитки онлайн можна на сайтах www.jazz.vn.ua, bilet.vn.ua та afisha.vn.ua

Також квитки продаються у касах «Афіша Вінниці»: у ТСК «Магігранд» (10.00-21.00), «Універмазі», театрі ім. Садовського (13.00-19.00), Вінницькій обласній філармонії, тур-клубі «Бідняжка», «Вінницькій Вежі».

Читайте також