Наближається фінал проекту «Жінка Вінниччини – 2019»
17:48 25.02.2019
252

Незабаром у Вінниці відбудеться найочікуваніша та найгучніша благодійна подія весни – нагородження фіналісток конкурсу «Жінка Вінниччини – 2019».

Вже третій рік поспіль у місті проходить фінал щорічного проекту, який має на меті відзначення жінок, представниць різних галузей, що досягли високих результатів у професійній чи соціальній діяльності та зробили вагомий внесок у розвиток Вінниччини. Реалізація його спрямована на поширення позитивних прикладів щодо ролі жінки у вирішенні соціально-важливих проблем області, а також на підтримку актуальних соціальних практик, що сприяють розвитку благодійного руху.

Однак, головною метою конкурсу все ж залишається благодійність, наголошують організатори «Жінки Вінниччини».

 - Ключова мета нашого проекту – це благодійна місія. Цьогоріч найуспішніші жінки об’єднаються заради збору коштів на операцію Артуру Мельниченко, якому поставили діагноз дитячий церебральний параліч, - розповідає Людмила Станіславенко. - Рідні Артура протягом 15 років роблять усе можливе для того, щоб допомогти юнакові, і наразі ми маємо реальний шанс допомогти.

І це дійсно так! Все почалося у квітні 2017 року, коли жінки Вінниччини зібралися вперше заради допомоги для тих, хто цього потребував. Тоді було зібрано близько 25 тисяч гривень та передано для лікування діток.

А вже минулого року в рамках проекту «Жінка Вінниччини – 2018» учасникам вдалось зібрати 180 тисяч гривень для маленької Іринки Химич, яка має рідкісне генетичне захворювання – прогерію Хатчинсона Гілфорда. Всі кошти, отримані під час проекту було направлено на поїздку родини Химич у Бостон, де дівчинка отримала лікування. Ще одним позитивним моментом була гласність, якої набула проблема Іринки. На сьогоднішній день дівчинка отримує допомогу не тільки від організаторів та учасниць проекту «Жінка Вінниччини - 2018», а й від усіх небайдужих громадян, які дізнались про її хворобу.

Що ж відбудеться цьогоріч? У 2019 році в рамках проекту проведуть збір коштів на операцію деформованих стоп 16-річному Артуру Мельниченко, який має діагноз ДЦП. У Ізраїлі, в клініці «Рамбам» йому зможуть прооперувати стопи, щоб хлопець міг нарешті ходити без болю та жити більш повним життям. Наразі фіналістки проекту вже почали свої челенджі добра, під час яких збирають кошти для Артура, і усі чекають на 5 березня, адже у цей день стане відомо, скільки найуспішніші жінки області зібрали для хлопчика.

Як і минулих років, усі кошти від продажу квитків підуть на благодійність, а саме – цю суму додадуть до грошей, зібраних учасницями та гостями церемонії нагородження, та передадуть родині Артура.

З нетерпінням чекатимемо на фінал «Жінки Вінниччини – 2019»!

Читайте також