У Вінниці проходить туристичний форум "VinTourism"
13:14 16.05.2019

У Вінниці сьогодні стартував "VinTourism" - перший у місті форум, присвячений туристичній галузі області.

"25 відсотків прибутку Об'єднаних  Арабських Еміратів дає туризм, а не тільки нафта"- наголосив на відкритті першого обласного туристичного форуму VinTourism міський голова Сергій Моргунов, мотивуючи необхідність розвивати Вінниччину як успішний туристичний продукт.

Організатор заходу Надія Лисецька, окресливши  мету зібрання, зауважила, що форум має стимулювати, в першу чергу, внутрішній туризм та популяризувати крафтове та еко-виробництво.

Став даний захід і майданчиком для презентації творчих напрацювань, фактично перед входом до зали створила цікаву експозицію аматор-лялькар Світлана Петровська, яка представила загалу направду  магічний гномський світ.

На форумі, крім посадовців різного рівня, громадських активістів, власників агроформувань та ''зелених садиб'', були представники туристичних агенцій, готелів, кав'ярень, голови ОТГ  та навіть шеф-кухарі...

Напередодні вдалося поспілкуватися з однією з учасниць , яка пов'язує з ним чимало очікувань.  Пані Мирослава Марченко, презентуючи власний філіал раю на землі - село Оксанівка  Ямпільського району, що знаходиться за 9 кілометрів від райцентру.  Сельчани, яких нараховується аж 45, мають мрію - зберегти свій населений пункт.

Адже там фактично немає роботи (єдине робоче місце в селі - півставки завклуба), але оксанівчани не здаються: без будь-яких бюджетних вливань вони створили хостел на 15 місць, відремонтували місцевий клуб, впорядкували пляжну зону на березі Дністра, в селі є можливість відновитися завдяки апітерапії, побувати на кіносеансі під відкритим небом. Місцеві мешканці навіть розробили власний туристичний маршрут, який включає в себе Оксанівський каньйон, де жили ченці-брахмани, з древнім печерним монастирем. І хоч в селі майже немає зв'язку і не надто гарне транспортне сполучення, але природа та гостинність тамтешніх мешканців повністю компенсують тимчасові  транспортні незручності. Власне, і на туристичний форум пані Мирослава приїхала, аби здобути досвід того, як "розкрутити'' Оксанівку для початку хоч на регіональному рівні.

Читайте також