Білі кулі у небі та запалені лампадки: у Вінниці вшановували загиблих в Іловайському Котлі (Фото)
09:55 30.08.2017
255

У Вінниці небайдужі жителі міста прийшли на площу Небесної Сотні, аби вшанувати пам'ять бійців, які загинули під Іловайськом.

Вечері, 29 серпня, у центрі Вінниці близько сотні людей запалили лампадки та хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв, які загинули від ворожих куль у підлому та нерівному бою.

Зі сльозами на очах вінничани запустили у небо білі кульки, які символізували душі загиблих бійців. Під зоряним небом переглянули фільм про ті трагічні події, які не забудемо ніколи.

Нагадаємо, що 29 серпня 2014 року вся Україна завмерла в тривожному очікуванні – наші військовослужбовці після переговорів із командуванням російського Генштабу отримали «зелений коридор» і мали вийти з оточення під Іловайськом.

Три роки тому російські війська назавжди перекреслили всі байки про «братній народ», коли великими силами з танками і бронетехнікою відкрито вторглися в Україні, прорвали фронт у секторі Д і оточили українське угрупування під Іловайськом. А під час його виходу з пастки – відкрили вогонь и почали стріляти по бійцям – добровольцям, як по мішеням у тирі.

Бій за Іловайськ тривав 578 годин. Там, під великим залізничним вузлом зібралося близько 1700 українських воїнів – добровольчі батальйони МВС та частини Збройних Сил України.

Бійці, яким вдалося вийти з того пекла до кінця своїх днів будуть пам’ятати ті соняшникові поля, які несли смерть.

Читайте також
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa
Регіони
Сьогодні, 12:09
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa