Вінницький інклюзивний табір для дітей дощу завершив свою роботу
14:39 06.08.2017
252

Унікальний табір, де займаються дітками-аутистами, дітками, що мають поведінкові порушення, або ж являються гіперактивними, завершив свою місію у цьому році.

В таборі, діткам з особливостями розвитку допомагають налагоджувати комунікаційні здібності, а також сприймати все, що знаходиться навколо них. IMG_4698

Більшість дітей, які беруть участь у програмі, не навчаються у звичайних класах і живуть в ізоляції від соціуму. В багатьох з них це перший досвід спілкування з однолітками. Тут вони вчаться контактувати з іншими дітьми, танцювати, співати, займатися фізичними вправами, гратися, розв'язувати приклади і задачі, займатися творчістю.

Програма в таборі дуже насичина: музикотерпаія, ігротерапія, фізкультура, мінішкола, арттерапія. У другій половині дня - дозвілля. Всі заняття і екскурсії безкоштовні, що дуже важливо.  Організатори, по можливості, залучали благодійників, депутатів Вінницької обланої Ради, а також Вінницьку міську раду, аби зробити умови таборування максимально зручними та комфортними для дітей.

Принцип цього літнього корекційно-розвиткового табору – «не стіймо осторонь».

IMG_4729

  • Головна проблема, що дітей з аутизмом, які мають поведінкові порушення або ж вони гіперактивні не хотять приймати в звичайні літні табори, адже вони потребують постійної уваги, - зауважує організаторка інклюзивного табору Леся Самойленко.- Цей табір організово, в першу чергу, силами батьків, які є вже фахівцями в роботі з такими дітками. Батьки постійно навчаються, щоб отримати знання і навички, які допомагають їх дітям навчитися бути самостійними. Сьогодні батьки, які займаються самоосвітою, самі стали тренерами і педагогами у нашому таборі.

Цього року до табору було залучено 25 родин, всі дітки мають відвідувати групові заняття з батьками.

Триває табір один тиждень. Це час надзвичайного інтенсиву для дітей.

На завершальний день у таборі, організатори підготували діткам мильне шоу, а також вручали їм подарунки та відзнаки за участь в таборі.

IMG_4724

IMG_4727

IMG_4714

IMG_4707

IMG_4705

IMG_4700

IMG_4698

IMG_4682

IMG_4668

IMG_4743

IMG_4740

IMG_4735

IMG_4733

IMG_4732

 
Читайте також