Митці в одному з сіл на Вінниччині створили 24 шедеври настінного живопису
12:30 05.10.2020
282

Майже тиждень семеро вінницьких художників розписували будівлі у селі Серебринці Могилів-Подільського району, де цьогоріч проводився єдиний подібний в Україні культурно-мистецький проєкт «Мальована хата», що об’єднує аматорських і професійних майстрів народного малярства, йдеться в матеріалі 33-го каналу.

Директорка Серебринецької СЗШ I-III ст. Оксана Сірант розповіла, що ще у 2012 році для відродження традицій народного малярства письменник та скульптор Микола Крижанівський організував у селі Сліди перший пленер «Мальована хата», відтоді художники прикрасили будівлі у селах Наддністрянське Мурованокуриловецького та Нагоряни Могилів-Подільського (2014 р.), Гонтівка Чернівецького (2015 р.), Буша Ямпільського (2018 р.) та Носиківка Шаргородського районів (2019 р.).

Цьогоріч відбувся п’ятий обласний пленер і до власний хист до народного малярства змогли продемонструвати  художники Іван Горобчук, Василь Слободянюк, Оксана Городинська, Аліна Смеречинська, Оксана Малобенська, Сергій Бугай та Микола Крижанівський.  Митці розмалювали хати в центрі села, а також школу та сільський клуб. За свої роботи художники отримали грошові стипендії.

Отже, нині на серебринецьких будівлях красуються 24 шедеври настінного живопису, виконані в народному подільському стилі.

Читайте також