У Вінниці відбулось свято обдарованої молоді (ФОТО)
14:31 20.05.2019
254

—Талановиті діти — стратегічне надбання нашої країни, — зазначив у своєму виступі заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк, звертаючись до присутніх, що зібралися в Будинку офіцерів з нагоди загальноміського свята обдарованої молоді «Талант – 2019». Саме сьогодні, 20 травня, представники владних структур міста та області вручили грамоти та грошові премії кращим учням вінницьких шкіл, переможцям різноманітних змагань, конкурсів, вихованцям дитячо-юнацьких спортивних шкіл, учням шкіл естетичного виховання тощо.

Крім уже згаданого І. Івасюка, обдаровану молодь привітав міський голова Сергій Моргунов, який  наголосив на тому, що присутні в залі діти й молодь — не лише справжня гордість міста, а й його інтелектуальна і творча еліта, яка реалізувала  свій потенціал завдяки наполегливій і кропіткій праці.

  І дійсно, присутні  в залі продемонстрували  вагомі результати: у 2018-2019 навчальному році на всеукраїнських олімпіадах учні шкіл вибороли 449 місць та 21 у загальнодержавних, а у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук вінничани вибороли 75 місць у обласних та 10 – у загальнодержавних етапах.

Також у поточному навчальному  році обдаровані краяни здобули  229 призових місць у міських, 313 - у обласних та регіональних, 1031 - у всеукраїнських та 494 - у  міжнародних конкурсах. Значних висот досягли й юні спортсмени, здобувши  1613 призових місць на обласних змаганнях, 870 – на всеукраїнських та 155 – на міжнародних. Відповідно стипендіатами міської ради стали 400 учнів та студентів навчальних закладів міста. Загалом  більше тисячі юних вінничан отримали відзнаки на святі обдарованої молоді «Талант – 2019»

 Завершилося свято традиційною концертною програмою.

Читайте також