У Вінниці пройде чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації
10:59 28.06.2019
255

Чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації вперше пройде не лише у Вінниці, але й взагалі в Україні, про це розповіли на прес-конференції заступник голови ОДА Олександр Крученюк, начальник управління фізичної культури і спорту ОДА Сергій Чернявський та голова обласної федерації радіоспорту Вінницької області Василь Колодяжний.

Третій юнацький чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації триватиме з 30 червня по 4 липня — спортсмени змагатимуться у лісовому масиві села Вороновиця (Вінницький район) та в Лісопарку (м. Вінниця). Загалом організатори очікують на участь майже 150 радіоспортсменів віком від 12 до 16 років з 15 країн (Китаю, який вперше бере участь, а також  Польщі, Німеччини, Словенії, Чехії, Румунії, Литви та ін.),– розповів один з організаторів змагання голова федерації радіоспорту Вінницької області Василь Колодяжний.

 Ще один учасник пресконференції — голова  комітету фізкультури і спорту  Вінницької міської ради Сергій Кравський зазначив, що цей чемпіонат  — не просто змагання, а рідкісна можливість для популяризації нашого міста у всьому світі.

Команду України представлятимуть 20 учасників, серед них троє вінничан : Володимир Ляхович, Артем Степаніщев та Аліна Солоненко —  вихованці Вінницької спортшколи № 2 на чолі із заслуженим тренером України Сергієм Зеленським, переселенцем з Донбасу, який виховує чемпіонів на Вінниччині.

Василь Колодяжний, аналізуючи шанси нашої команди на перемогу, зазначив, що у нас неабиякі перспективи, адже  входимо до трійки лідерів на планеті! А торік на світовому форумі в Чехії українська збірна стала другою. Сподіваємося, що в «домашніх стінах» виступимо ще краще.

Тренер наших спортсменів Сергій Зеленський  зізнався, що проведена грандіозна робота, адже виступити за збірну своєї країни — велика честь.

«Ми мусимо бути в лідерах, мусимо виправдати довіру міста, області, країни».

До речі, на цих змаганнях зможуть бути присутніми глядачі, тому містян запрошують прийти і повболівати за спортсменів  принаймні другого липня у Лісопарк, де відбудуться перегони на спринтерській дистанції.

Читайте також