На Вінниччині ефективно борються з домашнім насильством
14:00 22.01.2019

21 січня у Вінниці представили результати реалізації проекту «За життя без насильства. Вінницька область» в ході прес-конференції. Участь у ній взяли представники обласних відомств та служб, дотичних до сфери запобігання та протидії домашньому насильству.

Найголовніший здобуток – створення дієвого інструменту реальної допомоги тим, хто постраждав від домашнього насильства. Ним є найбільший і перший в Україні обласний притулок для жінок, які постраждали від гендерно зумовленого, в тому числі, домашнього насильства. Сьогодні в ньому перебувають вісім жінок і шістнадцять дітей, які отримують в притулку весь необхідний комплекс соціальних та юридичних послуг. Нагадуємо, що з першого січня 2019 року притулок функціонує за кошти обласного бюджету.

«Сьогодні ми не просто декларуємо, а надаємо реальну допомогу постраждалим від гендерно-обумовленого насильства, в тому числі домашнього насильства. Обласною державною адміністрацією з Фондом народонаселення ООН було підписано меморандум про реалізацію спільного проекту під назвою «Комплексний підхід до вирішення проблем насильства щодо жінок та дівчат в Україні», який реалізовувався в нашій області за фінансової підтримки Фонду та коштів обласного бюджету», – наголосила Наталя Заболотна, директор департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА.

Читайте також