У Вінниці пройшов Всеукраїнський форум «Безпечне місто»
15:02 27.06.2019
254

У Вінниці відбувся Всеукраїнський форум по обміну успішними практиками «Безпечне місто Вінниця». До роботи форуму долучились представники всієї України.

Крім таких питань, як безпека операційних систем, блокування загроз, аналіз вразливості систем і баз даних, на форумі відбулася панельна дискусія «Головні виклики при розгортанні системи відеоспостереження».

Під час обговорення директор департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради Володимир Романенко поділився досвідом подолання проблем, що можуть з'явитися під час розгортання систем відеоспостереження.

За його словами відеоспостереження має бути естетичним. Саме тому при розробці проекту фахівці запропонували не кріпити відеокамери на вже існуючі стовпи, а споруджувати монолітні об'єкти, передбачені саме для відеоспостереження.

Доповнивши попередника, директор КП «Вінницький інформаційний центр» Сергій Бригадир розповів про те, яким чином комунальне підприємство обслуговує камери відеоспостереження, адже у Вінниці більше 600 вуличних камер, які підключено до сервера, кожен вузол йде окремим волокном, аби уникнути збоїв в експлуатації.

Загалом проект впроваджено за співфінансування: бюджетні кошти і інвестори, з поліцією підписано меморандум про співпрацю, адже вона найчастіше виступає ініціатором відеоспостереження.

У ході дискусії звучали питання до колег з інших міст про те, що у них зроблено в даному напрямку? Чи є вимоги, щоб нові об'єкти, які споруджуються, обов'язково були обладнані камерами відеоспостереження?

Представник Миколаївської міськради розповів нюанси побудови безпечного міста в Миколаєві, там всього 100 камер відеоспостереження. Бюджет виділений з цією метою в їх місті дещо скромніший, в порівнянні з Вінницею.

Представник компанії Lan Tec, що займається інсталяцією систем відеоспостереження, поділився власним досвідом, зазначивши, що кількість камер не вирішить проблему, адже людям важко впоратися з об'ємом інформації, та порадив продумувати побудову системи на кілька кроків вперед.

Читайте також
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa
Регіони
Сьогодні, 12:09
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa