Проекти розвитку територіальних громад: на одну бюджетну гривню залучено майже 10 позабюджетних
13:34 25.06.2019
254

На одну бюджетну гривню залучено майже 10 позабюджетних. Про це сьогодні, 25 червня, розповів голова обласної Ради Анатолій Олійник під час роботи семінару щодо особливостей реалізації 16-го конкурсу проектів розвитку територіальних громад

У роботі семінару, крім голови обласної Ради, взяли участь керівник Секретаріату ВОАОМС Віктор Вікалюк та заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Інесса Ратушняк.

Також до обговорення долучилися власне переможці 16-го обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад (орієнтовано до 400 осіб).

Під час заходу учасники розглянули низку актуальних питань, зокрема щодо змін та новацій у проведенні 16 конкурсу, про організацію експертної оцінки та визначення переможців конкурсу, про розподіл коштів, передбачених на організацію 16-го обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад, про місячні та фінальні звіти учасників впровадження проектів.

Цьогорічний конкурс подано рекордну кількість - 749 проектів, 283 з яких визнано переможцями

У 2018-му було 735 разом з екологічними. Лише 13 проектів не набрали прохідних 60 балів (у 2017-му таких проектів було 100).

Середній бал усіх проектів склав 84,46, а у багатьох проект-переможець набрав 90-98 балів зі 100. Це свідчить про те, що якість поданих проектів підвищується, залучається більше позабюджетних коштів та коштів інших бюджетів.

Власні проекти подали усі 27 районів області, чотири міста обласного значення, та усі 37 об’єднаних територіальних громад області.

Цього року найбільше проектів подали Шаргородський район – 48, Бершадський – 46 та Крижопільський – 42. Щодо їх тематики, то найбільш актуальними були будівництво спортивних та дитячих майданчиків, капітальний ремонт вуличного освітлення, утеплення ФАПів, садочків та шкіл, проекти з енерго- та теплоощадності та ремонт будинків культури.

Читайте також