Кличко: Київрада звернеться до уряду, аби Кабмін припинив блокувати передачу будинку Сікорського у власність громади столиці
16:30 13.07.2023
343

Київрада сьогодні має звернутися до уряду, аби Кабмін припинив блокувати передачу будинку Сікорського у власність громади столиці. Також депутати повинні розглянути та ухвалити рішення про створення Департаменту із запобігання корупції. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив на початку засідання Київської міської ради.

«На порядку денному – кілька звернень до центральної влади, аби уряд враховував інтереси місцевого самоврядування. І окремо, вже вкотре, ми повинні звернутись до уряду, аби Кабмін (з подачі Міністерства культури) припинив блокувати передачу будинку Сікорського у власність громади столиці, – зазначив мер Києва. – Місто вже протягом кількох років просить передати об’єкт, щоб мати можливість реконструювати та зберегти його. Створити музей Ігоря Сікорського. Та, на жаль, щоразу в уряді знаходять якісь бюрократичні перепони, щоб цього не відбулося. А садиба тим часом руйнується», – заявив Кличко.

Він зазначив, що також на сьогоднішньому засіданні депутати Київради мають ухвалити рішення про створення Департаменту із запобігання корупції. Вирішити низку питань, що стосуються сфери житлово-комунального господарства столиці. Та внести зміни до бюджету і програми соціально-економічного розвитку Києва.

Автор: Дарина Дрганоманова
Читайте також