Кличко: "Наші велетні – княгиня Ольга та князь Володимир – відкрили головний фестиваль Барселони La Mercè"
09:59 23.09.2023
259

Фігури-велетні – княгиня Ольга та князь Володимир – відкрили головний фестиваль Барселони  La Mercè. Разом з ляльками – велетнями постатей місцевої історії та культури.  Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі. Він зазначив, що  Київ, як місто-гість і учасник фестивалю, представляє в Барселоні самобутню культуру та давню історію України.

«Від імені Києва, України хочу привітати мешканців та гостей Барселони з початком Festes de la Mercè.  Українська столиця рада бути цього року учасником головного фестивалю вашого міста.  Ця подія важлива для нас. Київ має можливість представити в Барселоні самобутню культуру та давню історію України.  За наше право бути вільними українцями  в своїй незалежній державі й у великій європейській родині сьогодні віддають свої життя захисники та захисниці України. В страшній і несправедливій війні», – наголосив Віталій Кличко виступаючи на церемонії урочистого відкриття фестивалю в міській раді Барселони.

Він подякував всім, хто підтримує і допомагає Україні.

Гості фестивалю також мають змогу побачити український танок, і послухати українську музику – від фольклору до сучасної, відвідати майстер-класи митців та виставку робіт видатної української художниці Марії Примаченко. А також скуштувати українську кухню.

«Київ і Барселона протягом року зробили велику роботу, щоб глядачі та учасники фестивалю отримали чудові емоції, нові знання, відкрили для себе нові захоплення, – зазначив Кличко. – Хочу щиро подякувати мерії Барселони за постійну підтримку нашого міста і за солідарність з українським народом у драматичний для нас час», – підкреслив мер Києва.

Він нагадав, що Барселона вже надала велику допомогу – пожежні авто і спорядження, електрогенератори, рятувальне і санітарне обладнання, гуманітарні вантажі.  А також – прихистила українців, які рятувалися від війни. Та допомагає в лікуванні й реабілітації українських воїнів.

«І ми це цінуємо! Київ говорить: спасибі, Барселона! Дякуємо за дружбу і партнерство», – наголосив Віталій Кличко.

 

Читайте також