МОН оголосило результати всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2024»
16:33 17.06.2024
277

Міністерство освіти і науки України 17 червня затвердило Наказ Про результати всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2024».

Лауреатом всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2024» у номінації «Географія», який посів третє місце, став Пічкур Богдан Анатолійович, заступник директора з навчально-виховної роботи опорного комунального закладу «Ліцей Козятинської міської ради Вінницької області».

Учитель фізики комунального закладу Ліцей № 1 смт Стрижавка Вінницького району Андрій Михайлович Благуя став дипломантом всеукраїнського конкурсу в номінації «Фізика».

До списку затверджених МОН увійшли також двоє учасників конкурсу з Вінниччини:

  • у номінації «Образотворче мистецтво» - Кулик Вікторія Миколаївна, заступник директора з виховної роботи Ліцею с. Городище Літинської селищної ради
  • у номінації «Українська мова та література» - Разлог Марина Сергіївна, учитель української мови та літератури Комунального закладу «Вінницький ліцей № 34».

Досвід фіналістів конкурсу «Учитель року - 2024» буде представлено на Всеукраїнській школі майстерності «Педагогічний стартап», яка проводитиметься онлайн спільно з видавництвом «Ранок».

Довідково:

Загалом на конкурс зареєструвався 1971 педагогічний працівник, з них: 490 осіб змагалися у номінації «Географія», 251 — у номінації «Образотворче мистецтво», 718 — у номінації «Українська мова та література», 512 — у номінації «Фізика». За першість на всеукраїнському рівні змагалося 98 педагогів закладів загальної середньої освіти (23 — у номінації «Образотворче мистецтво» та по 25 — у номінаціях «Географія», «Українська мова та література», «Фізика»).

У 2024/2025 навчальному році конкурс «Учитель року» відбудеться в номінаціях «Зарубіжна література», «Історія», «Трудове навчання» та «Хімія».

Автор: Павло Петрушко
Читайте також