Суд Вінниці застосував запобіжні заходи до підозрюваних у виготовленні порнографії, включаючи дитячу
15:19 17.06.2024
261

Як повідомляє Вінницький міський суд, суд задовольнив застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 242 240 грн до підозрюваних у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 301 та ч. 3 ст. 301-1 Кримінального кодексу України.

Судом встановлено, що підозрювані за попередньою змовою мали злочинний умисел на виготовлення порнографічних матеріалів з метою їх збуту в соціальній мережі.

Реалізуючи свій план, підозрювані створили відеофайли порнографічного характеру та розмістили оголошення в соціальній мережі про надання доступу до цих відеофайлів. Надалі спільники листувалися з зацікавленими особами щодо умов продажу відеопродукції. Після отримання оплати, підозрювані надсилали відеофайли у приватні повідомлення.

Крім того, у деяких відеофайлах виявлено ознаки дитячої порнографії, зазначають у суді.

Наразі тривають слідчі дії.

Відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ч. 3 ст. 301 КК України – Ввезення, виготовлення, зберігання, перевезення, збут або розповсюдження порнографічних матеріалів з метою збуту, а також примушування до участі в їх створенні, вчинені за попередньою змовою групою осіб або з отриманням великого доходу (карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

ч. 3 ст. 301-1 КК України – Виготовлення, розповсюдження, збут дитячої порнографії або примушування неповнолітньої особи до участі у створенні дитячої порнографії (карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

Автор: Павло Перушко
Читайте також