10 та 20 тисяч хабаря: слідчі поліції Вінниччини задокументували дві спроби підкупу поліцейськ
16:55 14.08.2023
259

12 серпня стало відомо про два випадки, коли нетверезі водії автомобілів марок ВАЗ та Renault Duster намагалися уникнути адмінпротоколів, пропонуючи гроші інспекторам груп реагування патрульної поліції. Обидва випадки трапилися в Вінницькому та Гайсинському районах.

Близько 12:50 в селі Підвисоке Оратівської територіальної громади, інспектори Відділення поліції № 3 Вінницького районного управління поліції зупинили автомобіль Renault Duster під керуванням 27-річного жителя Черкаської області. Під час спілкування з водієм виявили ознаки алкогольного сп’яніння. Водій відмовився від освідування, але намагався запропонувати хабар у розмірі 20 000 гривень, щоб уникнути відповідальності.

Також того ж дня, приблизно о 17:20 в місті Бершадь, співробітники сектору реагування патрульної поліції Відділу поліції № 1 Гайсинського районного управління поліції зупинили автомобіль ВАЗ за порушення Правил дорожнього руху. Водій також мав ознаки алкогольного сп’яніння та відмовився від освідування. В цьому випадку, водій запропонував правоохоронцям 10 000 гривень, аби уникнути складання адміністративних матеріалів.

За цими фактами були відкриті кримінальні провадження за статтею 369 частина 1 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), за якою передбачено покарання від 1 до 4 років позбавлення волі.

Також, водії отримали адміністративні протоколи за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння відповідно до статті 130 КУпАП.

Будьте обережні на дорозі та дотримуйтесь правил дорожнього руху!

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також