15-річна Олександра з Вінниці: музика, волонтерство, та внесок у підтримку Збройних Сил України
16:13 31.12.2023
265

15-річна учениця з Вінницької області, Олександра, продемонструвала надзвичайну відданість волонтерству та підтримці збройних сил своєї країни. З часу повномасштабного вторгнення вона організувала 66 благодійних заходів, зібравши понад 350 тисяч гривень завдяки своєму музичному таланту. Олександра, яка розпочала свій музичний шлях у малому віці, натхненна новиною про дівчинку, яка збирала кошти грою в шахи. Закінчивши музичну школу по класу фортепіано і зараз практикуючи на гітарі, вона обирає для своїх сольних виступів сучасні пісні від таких виконавців, як Христина Соловій, гурти "Без обмежень", "Скрябін" та "Квітка Цісик".

Спочатку виступаючи в рідних Мурованих Курилівцях, Олександра розширила свій охоплення до інших міст Вінниці. Їй спочатку допомогла дикторка школи з музичним обладнанням, а потім вона виграла грантовий конкурс, здобувши колонки та мікрофон для своїх концертів. Її зусилля також включають організацію учнівського волонтерства у школі, виготовлення енергетичних батончиків, окопних свічок та сухих супів для солдатів.

Нещодавно, дізнавшись, що директорка її школи приєдналась до армійського дронів, Олександра почала збирати кошти на дрон. Вона також збирає кошти на детектори дронів та планшети для системи управління "Кропива" для пілотів FPV дронів 120 бригади.

За свої виняткові внески Олександра була відзначена воїнами Вінниці 17 грудня срібним тризубом, зробленим військовими, як визнання її волонтерської праці.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також