Вінницький ліцей №18 відкрив музей "Війна. Я її бачив": пам'ять героїзму та історії українського спротиву
17:29 31.12.2023
313

Нещодавно у Вінницькому ліцеї №18 відбулося відкриття музею "Війна. Я її бачив", розташованого на одному з поверхів навчального закладу. Експозиція музею складається з різноманітних предметів і прапорів, які є дарунками від військових.

У музеї можна побачити шеврони, інформаційну дошку з історією міст-героїв України, які вистояли проти агресії, а також різні військові амуніції. Директорка ліцею Катерина Поджаренко зазначила, що створення музею стало можливим завдяки підтримці Фонду громади "Подільської громади", що надав грант на реалізацію цієї ідеї.

Особливим експонатом музею є панно "Україна буде жити", створене учнями ліцею. У центрі експозиції - символи українського духу, такі як бойовий гусак, пес Патрон та Берегиня українського народу. Учень 9 класу Артем Ковальов, який долучився до створення цієї роботи, поділився своїми враженнями, відзначивши, що зображений ним пес Патрон стане частиною історії для майбутніх поколінь.

Крім того, в музеї працює фотовиставка "Vinnytsia Strong", де представлені світлини, що документують трагічні події у Вінниці 14 липня 2022 року.

Катерина Поджаренко також наголосила на важливості розповідати світові про такі історії, щоб після перемоги українці пам'ятали про всі випробування та героїзм своєї нації.

Оксана Яценко, директорка департаменту освіти ВМР, підкреслила значення таких музеїв у збереженні пам'яті про жертви війни та героїв, зазначивши, що в кожній школі громади є куточки пам'яті, присвячені випускникам та працівникам, які віддали своє життя за Батьківщину.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також