Добровільна пожежна команда розпочала службу для безпеки громади в Вінницькій області
20:15 08.11.2023
340

Сьогодні, 8 листопада, в області Вінницької розпочав свою роботу новий відділ добровольців-пожежників. Ця добровільна пожежна команда відтепер відповідатиме за безпеку мешканців Копайгородської територіальної громади, розташованої в Жмеринському районі.

У цій новоствореній команді п'ятеро місцевих мешканців вирішили добровільно прийняти участь. Ці чоловіки не лише обіцяли бути добровольцями в пожежній команді, але також взяли на себе важку роботу з відновлення приміщення, яке стояло порожнім протягом 28 років.

За рахунок коштів, виділених місцевим бюджетом, провели ремонтні роботи. Місцевий підприємець вирішив допомогти, замінивши старі дерев'яні вікна на нові, енергозберігаючі. Однак найголовнішим було те, що рятувальники області передали цій команді пожежну техніку, бойовий одяг, каски і необхідне обладнання.

Тепер, завдяки цій добровільній пожежній команді, місцеві заклади освіти, житловий сектор та місцеві підприємства мають надійний захист. Будь-які пожежі, що виникають у природних екосистемах та оселях місцевих жителів, можуть бути ліквідовані на ранніх етапах, до прибуття рятувальників ДСНС.

Ця добровільна пожежна команда відповідальна за безпеку 21 населених пунктів, в яких проживає приблизно 8 тисяч жителів. Відстань до найближчого пожежного підрозділу ДСНС становить понад 30 кілометрів.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також