Фінляндія передала Україні 9 транспортних засобів для підрозділів ДСНС у рамках гуманітарної допомоги
19:10 23.10.2023
258

Фінляндія надала Україні допомогу у вигляді 9 транспортних засобів, деякі з яких будуть направлені до підрозділів ДСНС. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ України.

"У рятувальників немає зброї, але сьогодні ми на своєму фронті наближаємо нашу спільну Перемогу: рятуємо людей, ліквідовуємо наслідки ворожої агресії. Вкрай важливо, що ми не одні у цій боротьбі. Уже неодноразово українські рятувальники отримували технічну допомогу від дружньої Фінляндії. Це саме та техніка та обладнання, що необхідне нам для роботи в умовах війни", – підкреслив т.в.о. голови ДСНС Володимир Демчук.

Сьогодні відбулася урочиста церемонія передачі гуманітарного вантажу для України від Фінляндії. Українська сторона отримала 9 транспортних засобів, серед них – 4 карети швидкої допомоги, 3 пожежні автомобілі, 1 автоцистерну, 1 автопідйомник. Частину техніки отримають підрозділи ДСНС України.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Республіка Фінляндія постійно надає технічну підтримку для української сторони, у тому числі для ДСНС. Рятувальники отримали броньовані контейнери-укриття для захисту особового складу, транспортні засоби, аварійно-рятувальне обладнання та захисний одяг. Фінляндія також брала активну участь у модернізації гідрометеорологічних спроможностей ДСНС.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також