У Вінницькому університеті вшанували пам'ять загиблих студентів-героїв України
19:33 23.10.2023
635

Сьогодні, у Вінницькому педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського відбулося відкриття меморіальної дошки на честь 24 студентів та випускників університету, які віддали своє життя заради України та її майбутнього. Цей важливий акт вшанування відбувся під керівництвом Сергія Борзова, голови Вінницької обласної військової адміністрації.

Меморіальна дошка отримала назву "Герої живуть у наших серцях" і стала символом пам'яті та гідності цих молодих воїнів, які встали на захист України і віддали свої життя в боротьбі проти насильства та несправедливості.

На урочистому заході висловили свою щиру вдячність захисникам України, включаючи Сергія Борзова, ректорку університету Наталію Лазаренко, Наталію Заболотну, та Івана Сотника, заступника голови ради студентського самоврядування університету. Рідні та близькі також поділилися своїми спогадами про загиблих героїв.

Сергій Борзов наголосив, що українці вже протягом 607 днів відстоюють свою державу від російської агресії та підкреслив важку ціну, яку платять захисники за незалежність України. Він закликав пам'ятати та шанувати кожного героя, чий героїзм допоміг зберегти віру в майбутнє України.

Автор: Віталій Ткачук
Читайте також