Вінниця прощається із захисником України Богданом Соколовським
09:08 07.09.2023
340

Сьогодні Вінниця прощатиметься з лейтенантом поліції Богданом Соколовським. Юнак воював у складі Об’єднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють». Був заступником командира взводу.

Про це повідомляють у Вінницькій міській раді.

Народився Богдан Соколовський 20 червня 2000 року. Навчався у 1-й загальноосвітній школі, після чого вступив до Київського військового ліцею ім. Івана Богуна. Далі продовжив освіту у Національній академії внутрішніх справ за спеціальністю «Досудове розслідування». Проходив службу на посаді слідчого.

Під час повномасштабного російського вторгнення Богдан став на захист Батьківщини. 4 вересня внаслідок ворожого обстрілу поблизу села Кліщіївка Бахмутського району воїн отримав смертельні поранення.

«Під час навчання в ліцеї Богдан зарекомендував себе дисциплінованим і відповідальним ліцеїстом, він мав авторитет серед товаришів, був кмітливим і добрим, завжди допомагав не тільки словом, а й ділом своїм побратимам. Був учасником параду до Дня Незалежності України 2017 року, – розповіли на фейсбук-сторінці Київського військового ліцею, повідомляючи трагічну звістку.

Поховають Захисника на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також