Вінничанка вісім разів перемогала на виборах: жінка очолює осередок товариства сліпих
18:40 06.09.2023
258

72-річна Тетяна Швець – голова Немирівської територіальної організації Українського товариства сліпих (УТОС). До неї входять вісім колишніх районів. Головує в осередку із 1985 року. А вибори щороку. Таким чином жінка встановила унікальний рекорд: її обирали на посаду вісім разів поспіль! Бо люди із вадами зору цінують роботу Тетяни Швець і довіряють.

Тетяна Василівна закінчила Немирівське педучилище, працювала у дитсадку вихователькою. У 1984 році через різке погіршення зору пішла із цієї роботи, оформила інвалідність.   

На певний час, із 1988 по 1990 роки, я майже осліпла. Але після лікування у кваліфікованого професора у Києві відновила 50 % зору. Нині знову зір трохи погіршився, близько 30 % від норми, - розповідає Тетяна Швець.                  

До початку широкомасштабного вторгнення росії Тетяна Швець отримувала за свою роботу мінімальну зарплатню. Нині продовжує допомагати людям із вадами зору на громадських засадах.

Платно чи безкоштовно, але я буду допомагати незрячим до кінця свого життя. Нікому не відмовляю у допомозі. Навіть вночі готова надати консультацію, допомогти хоча б словом. За це люди мене поважають, - наголосила Тетяна Швець.

Чоловік Тетяни нещодавно помер. У неї є син Вадим, колишній правоохоронець.  нині на групі інвалідності. 28-річна онучка Лілія під час війни виїхала до Німеччини.   

Джерело: пресцентр Вінницької обласної організації УТОС

 

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також