На Вінниччині поліція розкрила викрадення дизельного пального: мережа злочинців приносила мільйонні збитки Укрзалізниці
17:23 06.09.2023
256

Поліція розкрила міжрегіональну кримінальну групу, як повідомив департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Заорганізував цей незаконний «бізнес» житель Вінницької області, використовуючи свого батька, який працював черговим на одній зі залізничних станцій, а також залучивши співробітників з кількох локомотивних депо. Група кримінальних елементів викрадала пальне під час руху локомотивів, на їх стоянках та на станціях. За один випадок, вони змогли здобути до 3 тонн дизельного пального.

За даними оперативників Департаменту стратегічних розслідувань та слідчих Головного слідчого управління Нацполіції, 32-річний мешканець Вінницької області вирішив використати свої зв'язки серед машиністів та їх помічників для створення нелегальної паливної схеми під час воєнного стану. Його батько працював черговим на одному з моторвагонних депо Укрзалізниці.

Залучивши працівників станцій із Вінницької та Черкаської областей, головним чином машиністів локомотивів та їх помічників, вони наладили викрадення дизельного пального. 

Вони вже встигли викрасти майже 2 тонни пального. Також на місці виявили ще одну порожню ємність на 1000 літрів. Цього ж дня оперативники ДСР, управлінь стратегічних розслідувань у Вінницький та Черкаській областях, слідчі ГСУ Нацполіції спільно з Офісом Генерального прокурора провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання фігурантів, в локомотивних ДЕПО та автомобілях фігурантів.

Вилучили майже 2000 літрів дизпалива, заготовлені порожні 595 каністр по 30 літрів кожна, маршрутні та бортові журнали, а також іншу документацію, знаряддя для викрадення пального, автомобілі та понад 400 тис. грн.

Вирішується питання про повідомлення організатору та чотирьом активним учасникам угруповання про підозру за ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена організованою групою в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття проводилися спільно зі співробітниками Апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця» та ДУ «Білоцерківська виправна колонія (№ 35)». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7-ми до 12-ти років з конфіскацією майна.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також