На Вінниччині викрили медиків, які продавали COVID-сертифікати
18:36 30.12.2021
919

На Вінниччині співробітниця медичного закладу вносила недостовірні відомості  до медичної інформаційної системи про вакцинацію осіб від COVID-19. Спритних ділків викрили правоохоронці.

За даними слідства, медичні працівники за грошову винагороду організували схему внесення до медичної інформаційної системи відомостей про нібито проходження громадянами вакцинації від коронавірусної хвороби для подальшого генерування у застосунку «ДІЯ» електронного сертифікату про вакцинацію. Вартість COVІD-сертифікату становила 2500 грн.

За місцем роботи та проживання підозрюваних проведено санкціоновані обшуки, під час яких вилучено мобільні телефони, COVID-сертифікати на різних осіб, а також списки громадян, які ймовірно зверталися з метою отримання підроблених свідоцтв про вакцинацію, - повідомили у пресслужбі прокуратури.

Зазначимо, лікарці інкриміновано несанкціоновану зміну інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, вчинена особою, яка має право доступу до неї (ч. 1 ст. 362 КК України), а її спільнику – пособництво в несанкціонованій зміні інформації, що обробляється у автоматизованих системах, вчинена особою, яка має право доступу до неї (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 362 КК України).

Автор: Павло Петрушко
Читайте також