На Вінниччині за зловживання зі збитками на майже 300 тис. грн повідомлено про підозру інженеру
20:16 07.06.2024
487

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру інженеру комунального підприємства Вінницької міської ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1   ст. 364 (умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої юридичної особи, використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило істотну шкоду державним інтересам) КК України.

За даними слідства, у 2023 році між департаментом Вінницької міської ради та Товариством з обмеженою відповідальністю укладено підрядний договір на ремонт покрівлі житлового будинку у Вінниці.

Технічний нагляд за виконанням робіт, передбачених підрядним договором, здійснював інженер комунального підприємства.

Однак, посадовець, діючи умисно, переслідуючи злочинний корисливий умисел –одержання неправомірної вигоди для товариства, зловживаючи своїм службовим становищем, достовірно знаючи про обсяги фактично не виконаних робіт, підписав та завірив власною печаткою акти приймання виконаних будівельних робіт.

Згідно висновку експерта, діями фігуранта провадження завдано збитки громаді на майже 300 тисяч гривень.

За такий злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк

до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими відділу поліції № 1 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Джерело: пресслужба Вінницької обласної прокуратури

Автор: Анна Макарчук
Читайте також