Правоохоронці викрили злочинне угрупування, яке створило незаконний бізнес на Вінниччині
14:12 27.08.2024
310

Правоохоронці задокументували діяльність організованої групи, яка займалася нелегальним виготовленням і збутом тютюнових виробів сумнівного походження по всій території України. Незаконний бізнес з обігом у 800 тисяч гривень на місяць організував 43-річний мешканець Вінниччини. Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як діяла злочинна група

Згідно з оперативною інформацією, яку отримали співробітники Вінницького управління ДВБ Національної поліції України, група осіб з березня 2023 року організувала масштабний збут тютюнових виробів. Офіс, де приймали замовлення, винайняли у Вінниці, а в складських приміщеннях проводилась розфасовка продукції. Щодня через поштові відправлення замовлення доставляли клієнтам по всій Україні, забезпечуючи близько 1 000 посилок щомісяця.

Проведення обшуків та вилучення доказів

23 серпня слідчі обласного управління поліції спільно зі співробітниками управління ДВБ у Вінницькій області, за підтримки спецпідрозділу КОРД, провели 11 обшуків за місцями здійснення протиправної діяльності, а також у помешканнях та транспортних засобах фігурантів справи.

В ході обшуків було вилучено:

  • 230 кг тютюну;
  • 60 упаковок гільз для цигарок;
  • майже 550 000 гривень у різних валютах;
  • ноутбуки, автомобіль, мобільні телефони із сім-картами;
  • чорнові записи, акцизні марки та інші докази незаконної діяльності.

Зазначається, що досудове розслідування здійснюється за ч. 1, 2 ст. 199 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво у справі здійснює Вінницька обласна прокуратура. Наразі слідство триває, з'ясовуються канали постачання тютюнових виробів та інші особи, причетні до організації незаконного бізнесу.

 

Автор: Марія Петренко
Читайте також