«Ти як?»: вінницькі поліцейські здобувають навички надання психологічної підтримки людям, схильним до суїциду
13:09 27.08.2024
259

Правоохоронці Вінницького районного управління поліції пройшли тренінг у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?». Основною метою цього заходу було навчання поліцейських ефективно працювати з людьми, які перебувають у кризових ситуаціях та мають намір вкоротити собі віку.

Тренінг був спрямований на те, щоб допомогти правоохоронцям встановлювати діалог з особами, які перебувають на межі суїциду. Організатори заходу детально розповіли про найпоширеніші мотиви, які можуть підштовхнути людину до такого кроку: проблеми в родині чи на роботі, нерозділене кохання, втрата близьких. Спікери підкреслили, що причин може бути багато, але головне завдання поліцейського — дати зрозуміти людині, що вона не одна.

Поліцейські сектору з протидії домашньому насильству часто стикаються з випадками, коли громадяни повідомляють про спроби суїциду. Отримані знання допоможуть їм більш ефективно комунікувати з людьми, які знаходяться в кризовому стані та потребують негайної підтримки.

Це навчання сприяє підвищенню професійної компетенції поліцейських і покращенню якості допомоги, яку вони надають громадянам у важких життєвих ситуаціях. Завдяки таким заходам, правоохоронці зможуть більш результативно допомагати людям, які опинилися на межі відчаю, і зберегти їхні життя.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також