Селищного голову на Вінниччині підозрюють у розтраті коштів громади
16:52 21.03.2024
299

Селищному голові однієї з територіальних громад Тульчинського району повідомлено про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем.

За даними слідства, на початку жовтня 2021 року селищний голова уклав договір закупівлі селищною радою у приватного товариства автомобіля «Hyndai Santa FE».

Зазначається, що 52-річний посадовець достовірно знав, до селищної ради автівка не поставлена, право власності на неї за органом місцевого самоврядування не зареєстровано. Водночас він видав завідомо неправдиві видаткову накладну та акт приймання-передачі, в яких зазначено фіктивні відомості про прийняття селищною радою цього авто від приватного товариства. Тож, селищною радою безпідставно було перераховано на рахунок товариства 500 тис. грн.

Унаслідок зловживання своїм службовим становищем головою селищної ради вчинено розтрату бюджетних коштів у великому розмірі, чим спричинено шкоду територіальній громаді у сумі 500 тис. грн.

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочинів.

Наразі судом щодо підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 242 тис. 240 грн.

За вказані злочини передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчим управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області за оперативного супроводу УСР у Вінницькій області.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Марія Петренко
Читайте також