Вінницькі копи викрили засудженого, який із-за ґрат «торгував» технікою
19:31 02.10.2023
279

Вінничанин, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, вирішив спробувати себе у ролі продавця. Він через інтернет пропонував неіснуючу техніку. Покупці «велись» на низьку ціну товару, тож з легкістю перераховували зловмиснику задаток і залишались ні з чим. Працівники поліції зібрали докази причетності чоловіка до 20 епізодів.

У пресслужбі поліції Вінниччини розповідають  деталі  справи:

 Злочинну схему ошукування користувачів соціальних мереж вигадав 35-річний вінничанин.Чоловік неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, зокрема, за пограбування, хуліганство, наркозлочини, крадіжку та нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Наразі він відбуває покарання за вчинення грабежу.

Зловмисник в соціальних мережах розміщував фейкові оголошення з продажу велосипедів та кухонної побутової техніки. Під час спілкування з потенційними покупцями, він просив скинути йому завдаток в розмірі від 500 до 1000 гривень».

В поліції повідомляють, що від дій вінничан постраждали жителі майже з усіх регіонів країни. Про це свідчать мобільні телефони, чорнові записи з номерами рахунків, на які  потерпілі переказували гроші.  Ці докази копи вилучили під час проведення обшуку.

Слідство триває. Правоохоронці встановлювати осіб, які б могли постраждати від  зловмисника.

Наразі слідчими Відділення поліції № 3 Вінницького районного управління поліції здійснюється досудове розслідування провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

За такий злочин передбачено позбавлення волі на строк до 8 років.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також