Як шахраї намагалися заволодіти будинком вінничанина: нові деталі від поліції
13:12 30.08.2024
293

У Вінниці правоохоронці затримали групу зловмисників, які намагалися незаконно заволодіти будинком жителя обласного центру. Трьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Організатору встановлено заставу у розмірі 1,6 мільйона гривень, а його подільникам – по 2 мільйони гривень кожному. Про це повідомили у пресслужбі ГУНП у Вінницькій області.

Деталі справи

Досудове розслідування встановило, що до складу злочинної групи входило троє жителів Вінницької області, віком від 32 до 36 років. На початку липня їхньою жертвою став 49-річний вінничанин, який володіє приватним будинком і проживає сам. Зловмисники знали про його складні життєві обставини та зловживання алкоголем, що й вирішили використати у своїх цілях.

Як діяли шахраї

Протягом двох місяців зловмисники регулярно відвідували потерпілого, привозили йому харчі та алкоголь, намагаючись довести його до безпорадного стану, щоб змусити підписати документи на продаж будинку. Після отримання відмови вони відвезли чоловіка до одного із сіл Тульчинського району, обмежили його в спілкуванні зі знайомими і продовжували споювати алкоголем.

Шахраї також почали процес відновлення паспорта потерпілого, який був необхідний для нотаріального переоформлення майна. Коли жертва підписала доручення на розпорядження своїм нерухомим майном на цивільну дружину одного з фігурантів, правоохоронці втрутилися та затримали всіх учасників злочину.

Розслідування триває

Зараз слідчі вивчають вилучені документи, телефони, флеш-накопичувачі та комп’ютерну техніку. Дії затриманих кваліфіковані за ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (Замах на шахрайство) Кримінального кодексу України. За замах на шахрайство в особливо великих розмірах підозрюваним загрожує до 8 років позбавлення волі.

Поліцейські також отримали докази причетності цієї злочинної групи до ряду аналогічних злочинів. Після проведення всіх необхідних слідчих дій будуть прийняті відповідні процесуальні рішення.

 

Автор: Марія Петренко
Читайте також