Житель Вінниччини постане перед судом за продаж бойових гранат і патронів
15:13 28.08.2024
264

Прокурори Гайсинської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт проти 41-річного жителя Гайсинського району, якого звинувачують у незаконному придбанні, зберіганні та збуті бойових припасів. Чоловік придбав осколкові ручні гранати РГД-5 з підривачем і майже 200 патронів, придатних для стрільби з автоматів та кулеметів типу АКМ-74 і РПК-74, без дозволу, передбаченого законом. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Вінницької обласної прокуратури.

Деталі справи

Досудовим розслідуванням, яке проводили слідчі відділу поліції № 1 Гайсинського районного управління ГУНП у Вінницькій області, встановлено, що чоловік зберігав боєприпаси у своєму помешканні. Надалі він продав частину боєприпасів, виручивши за них 4,4 тисячі гривень.

Під час контрольної операції правоохоронці затримали обвинуваченого під час здійснення оборудки та вилучили у його помешканні решту боєприпасів. На час слідства чоловік перебував під вартою.

Законодавчі наслідки

За фактом правопорушення прокуратурою розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, що відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також