Маленький герой: хлопчик із Вінниці, поранений російським ударом, стає частиною фільму номінанта на "Оскар"
16:59 14.11.2023
289

Американський режисер Євген Афінеєвський, відомий своїм номінованим на "Оскар" фільмом "Зима у вогні" про Революцію Гідності, працює над новим документальним проєктом. Цього разу він звертає увагу на важкопоранених українських дітей, які стали жертвами російського терору під час воєнних подій.

Національний реабілітаційний центр "НЕЗЛАМНІ" у Львові став місцем, де знімаються кадри фільму. Головним героєм стрічки стане 8-річний Роман Олексів, який дивом вижив у ракетному ударі по Вінниці минулого року. Хлопчик отримав серйозні травми, такі як 45% опіків тіла, обличчя та спини, перелом плечової кістки та черепно-мозкова травма.

Фільм також розповість історії інших травмованих дітей з усієї України, які потерпіли внаслідок російських атак. Серед героїв стрічки – 12-річна Яна Степаненко, втративша кінцівки під час ракетного удару в Краматорську, 13-річний Стас Лях, який зазнав важкого поранення мозку під час спокійного сну в Харківщині, та інші діти, що стали жертвами воєнних дій.

Режисер прагне розповісти світу історії цих хоробрих дітей, які відновлюють своє життя після трагедії, аби нагадати всім про триваючу війну та втрати, які несе вона для військових та цивільних.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також