МВС України активізувало роботу оперативної групи для реагування на можливі проблеми з електропостачанням у зв'язку з атаками
17:32 29.03.2024
259

Міністерство внутрішніх справ України інформує про активацію роботи оперативної групи в рамках Координаційного штабу, метою якої є відповідь на потенційні неполадки в системі електропостачання. За повідомленням прес-служби МВС, цей крок спрямований на протидію можливим перервам в електропостачанні.

Оперативна група, створена Міністерством внутрішніх справ, має за мету забезпечити оперативне реагування на інциденти, що можуть виникнути через потенційні перебої з електрикою.

У повідомленні МВС наголошується, що спеціалісти з екстрених служб, підрозділи МВС, а також представники Міністерства енергетики, Міністерства з питань відновлення та Агентства відновлення ведуть безперервну роботу зі збору та обміну інформацією щодо ворожих атак та їх наслідків.

Для громадян, які потребують зарядити мобільні телефони, використати медичні прилади або зв'язатися з близькими, МВС радить звертатися до найближчого підрозділу Національної поліції або Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Повідомляється також, що у деяких регіонах країни вживаються заходи щодо екстреного відключення електроенергії внаслідок дефіциту генераційних потужностей, який спричинений масованими обстрілами українських електростанцій з боку росії протягом ночі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також