Відкриття нових індустріальних парків у Вінницькій та Івано-Франківській областях: понад 1200 нових робочих місць
18:08 29.03.2024
409

На території Вінницької та Івано-Франківської областей будуть створені два нові індустріальні парки, які забезпечать понад 1200 нових робочих місць у секторі переробної промисловості. Цю інформацію оприлюднив Кабінет Міністрів України.

Включення "ДНІСТЕР" в Ямпільській територіальній громаді Вінницької області та "Галіція" у м. Калуш Івано-Франківської області до списку індустріальних парків було схвалено урядом 29 березня 2024 року.

За словами заступника міністра економіки Віталія Кіндратіва, цей крок відповідає цілям уряду досягти економічної незалежності шляхом підтримки вітчизняного виробництва, особливо тих секторів, що виробляють продукцію з високою доданою вартістю, та сприяють розвитку економіки країни. Очікується, що два нові індустріальні об'єкти привернуть інвестиції понад 1,5 млрд гривень.

Індустріальний парк "ДНІСТЕР" на площі 17,2 гектарів планує створити 265 робочих місць, спеціалізуючись на виробництві паперової продукції та переробці рослинної сировини, серед інших видів діяльності. В загальному, інвестиції в обидва парки протягом наступних трьох років оцінюються в понад 1,5 млрд гривень.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також