На Вінниччині проживає маже 5,5 тисяч громадян росії
13:39 06.12.2023
1307

У Вінницькій області проживають громадяни 57 країн, це близько 9755 тисяч іноземців, з яких майже 5,5 тисяч громадяни російської федерації та 167 громадян Білорусі. Про це повідомляє сайт Вінниця.info.

У Вінницькій області зареєстровано проживання громадян із 57 країн, загалом 9755 іноземців. Серед них понад 5,5 тисяч громадян рф та 167 громадян Білорусі. За словами начальника управління Державної міграційної служби у Вінницькій області Бориса Наливайка, більшість російських громадян на Вінниччині є українцями, які колись виїхали працювати в росію та потім повернулись назад.

"Це не чисті росіяни, або, інакше кажучи, українці. Головна частина це люди, які виїхали за часів Радянського Союзу, щоб знайти роботу в росії. Там вони оселилися, заснували сім'ї та народили дітей. З часом багато з них повернулися в Україну, привезли своїх нащадків", - пояснив Наливайко.

Щодо іноземних студентів, то до початку війни на Вінниччині навчалося майже 2 тисячі іноземних студентів. Протягом конфлікту понад 200 студентів-іноземців отримали дозвіл на тимчасове проживання в регіоні.

Автор: Марія Петренко
Читайте також