На Вінниччині свекор отримав строк за образи в сторону невістки
15:10 07.08.2023
408

Піщанський районний суд визнав винуватим пенсіонера, який систематично вчиняв домашнє насильство відносно невістки.

65-річний місцевий житель неодноразово потрапляв в поле зору поліції за вчинення домашнього насильства відносно невістки, із якою проживають за однією адресою. Він систематично словесно ображав жінку, нецензурно висловлювався у її бік, принижував її честь та гідність, погрожував фізичним насильством, завдаючи психологічних страждань. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Вінницькій області.

Раніше 28-річна невістка вже зверталась до поліції через образи від "батька", тож чоловіка ставили на профілактичний облік.

Однак, зловмисник, бувши в стані алкогольного сп'яніння, продовжував вчиняти сварки, ображати жінку, виражатися нецензурною лайкою та погрожувати фізичною розправою.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України та зібрані матеріали направила до суду.

Суд визнав підсудного винним у вчиненні цього злочину та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 1 рік.

Однак, враховуючи те, що чоловік більше не проживає спільно із невісткою та потерпіла зазначила, що претензій до обвинуваченого немає, Піщанський районний суд на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України звільнив засудженого від відбування призначеного йому покарання, з випробуванням, встановивши іспитовий строк терміном один рік.

 

 

 

Автор: Марія Петренко
Читайте також