Народний ансамбль танцю "Барвінок" виступив у Польщі з благодійними концертами
13:30 24.06.2022
258

Вінницький міський центр художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва "Барвінок" нещодавно повернувся з гастрольного туру в Польщі. Діти взяли участь у Міжнародному фестивалі «Сілезія - без кордонів».

У шести містах Польщі відбулись фестивальні та сольні виступи ансамблю, його фольклорної групи та оркестру ударних інструментів. Завершився тур великим сольним гала-концертом «Барвінка» у місті Рацібуш. Поляки назвали цей концерт «Слава Україні!»

«На всі події приходило багато поляків й українців. Люди дякували за наші виступи зі сльозами на очах. Натомість ми дякували полякам та керівництву держави за ту допомогу, яку вони надають українцям. Також доносили, що сьогодні Україна є форпостом оборони демократії. І наші солдати та люди захищають не тільки Україну, а й Європу та демократію в усьому світі», - говорить директор Народного ансамблю танцю «Барвінок» Петро Бойко.

Організаторами фестивалю «Сілезія - без кордонів» виступив Всесвітньовідомий польський колектив «Шльонск» та мерія міста Рацібуш. Участь у ньому взяли також колективи з країн Європи.

«Частину наших концертів, за допомогою польських друзів, ми проводили як благодійні. Кошти з яких - збиралися і направлялись на потреби ЗСУ та людей, які постраждали від військових дій. Також провели переговори з нашими друзями та представниками цих міст про надання допомоги у Вінницю, яка найближчим часом надійде до міста», - повідомляє Петро Бойко.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також