Наступного тижня у Вінниці відбудеться десятий фестиваль «VinBookFest»
13:44 01.09.2023
264

9 та 10 вересня у Вінниці на Європейській площі відбудеться 10-й ювілейний фестиваль «VinBookFest», який організовано в рамках відзначення Дня міста.

На цьому заході відвідувачі зможуть відвідати виставку-продаж книг, взяти участь в автограф-сесіях відомих сучасних письменників та взяти участь у майстер-класах. Особливу увагу приділятимуть акціям зі збору коштів та україномовних книг для військових та ветеранів, які проходять лікування та реабілітацію в медичних закладах міста. Донати можна буде здійснити за допомогою QR-коду.

Фестиваль «VinBookFest» об’єднує авторів, читачів, працівників видавництв і бібліотекарів з метою підтримки розвитку книговидавничої справи, поширення книг та пропаганди читання, а також популяризації української мови.

Організатори фестивалю підкреслюють важливість подібних заходів в контексті сучасних викликів, зокрема в умовах війни, яка вплинула на культурну інфраструктуру та суспільство в цілому. Бібліотекарі та український народ активно підтримують Збройні Сили України, волонтерську діяльність і проводять просвітницьку та інформаційну роботу.

Гасло фестивалю у цьому році: "Книга – єднає! Вінниця – читає!"

Автор: Анна Макарчук
Читайте також