Наталя Заболотна: Німецькі партнери допомагають Вінниччині в умовах війни
14:08 12.09.2024
305

Перша заступниця начальника Вінницької обласної військової адміністрації (ОВА) Наталя Заболотна під час онлайн-зустрічі мережі німецько-українських муніципальних партнерств розповіла про внесок міжнародних партнерств у відбудову України. Захід мав назву «Внесок муніципальних партнерств у відбудову України» і зібрав представників Уряду Німеччини.

Заболотна зазначила, що наразі Вінниччина ще не має офіційних партнерських відносин з Німеччиною на регіональному рівні. Проте область вже уклала 6 угод про співпрацю з Польщею, Румунією, Чехією та Хорватією. Деякі місцеві громади області, такі як Ладижинська, Махнівська та Вінницька, мають партнерів з Німеччини.

Вона також згадала про допомогу, отриману протягом 2023 року в рамках програми «Теплий автобус для України» від німецьких партнерів з міста Ессен та Рейнхарта Ріхтера. Було надано 8 автобусів та спеціалізований автомобіль для технічної допомоги, які використовуються для евакуації, допомоги пораненим та підтримки військових частин.

У 2022-2023 роках Вінниця також отримала гуманітарну допомогу від міст Карлсруе та Мюнстер за фінансування GIZ, включаючи спеціалізовані автомобілі, медичне обладнання та меблі. Окрім цього, Міністерство закордонних справ Німеччини передало понад 30 тонн допомоги, яка включала генератори, модульні кухні та обігрівачі для пунктів незламності.

Автор: Павло Перушко
Читайте також