Програма EGAP оголосила переможців конкурсу "Школа майбутнього 2033" з двома переможцями з Вінниччини
17:51 05.09.2023
292

Програма EGAP, спільно швейцарсько-українська ініціатива, оголосила результати конкурсу "Повернення в майбутнє: моя школа в 2033 році". Десять освітніх закладів відзначилися своїми інноваційними ідеями, включаючи два заклади з Вінниччини, згідно із інформацією, наданою Програмою EGAP та повідомленням I-VIN.INFO.

Учасники з переліку пілотних громад Програми EGAP були викликані створити відеоролики на тему "Повернення в майбутнє: моя школа в 2033 році", демонструючи свою творчість та борючись за головний приз - сучасну STEM-лабораторію.

Більше 70 освітніх закладів з п'яти областей України прийняли участь у конкурсі. Після двох етапів відбору було обрано десять переможців, включаючи два навчальних заклади з Вінниччини: Іллінецький ліцей №2 Іллінецької міської ради та Барський ліцей №3 "Школа, що виховує патріотів" Барської міської ради. Переможці отримають STEM-лабораторії, які представляють собою універсальні класи для розробки інформаційних технологій, де діти зможуть займатися моделюванням, конструюванням, вивченням робототехніки, електроніки, графіки та інженерії в комплексі, а також проводити природничі досліди та експерименти.

Додаткові 10 освітніх закладів за активну участь у конкурсі отримають сучасні комплекти робототехніки. Зокрема, на Вінниччині ці нагороди отримають Комунальний заклад "Сосонський ліцей Вінницького району Вінницької області" та Великомитницький ліцей Хмільницької міської ради.

 
Автор: Павло Петрушко
Читайте також