Пропозиція оптимізувати користування громадським транспортом у Вінниці через муніципальну картку
16:51 05.09.2023
262

Мешканці Вінниці пропонують вдосконалити систему користування громадським транспортом через впровадження муніципальної картки. За ініціативою, висловленою в петиції на платформі електронної демократії, автор В’ячеслав Іванчук вказує на те, що можливість придбати проїзний квиток на 60 поїздок є доступною лише для осіб із пільговим статусом. Однак така кількість поїздок була б зручною для більшості звичайних мешканців, які працюють.

За словами автора, бажано розширити цю можливість і для інших категорій муніципальних карток, оскільки в середньому більшість людей потребує лише двох поїздок щоденно для дії на роботу та назад. Протягом місяця це складає приблизно 44 поїздки (22 робочих дні, по одній поїздці туди та назад), і проїзний на 130 поїздок здається надто великим обсягом, який багато користувачів не використовують навіть протягом трьох місяців.

З використанням 44 поїздок, користувачам залишиться 16 поїздок на випадок потреби в вихідні або для інших непередбачуваних ситуацій. Це також було б корисним для студентів та школярів, які зазвичай просто дістаються до навчального закладу. Представлена ідея проїзного квитка була б більш вигідною і відповідала б потребам користувачів громадського транспорту. У Вінниці діє автоматизована система оплати проїзду, в якій використовуються електронні квитки. Щоб забезпечити зручність користування муніципальним транспортом та зберегти наявні пільги для громадян, потрібно отримати Муніципальну картку вінничанина.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також