Людей змушують через високі податки продавати землю, - голова Вінницької обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка» про "ресурсний" законопроєкт
15:30 06.12.2021
273

Геннадій Ткачук, голова Вінницької обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка», вважає, що податок на землю, який прописаний у законопроєкті №5600, змусить українців продати свої паї

Про це він заявив у ефірі програми "Змістовно з Єгором Чечериндою" на Еспресо.TV.

"Щодо ганебного закону 5600. Кожен українець, який є фермером чи має пай, він буде платити  незалежно від того, чи заробляє він на паї, чи ні. Тобто кожна людина з гектару землі буде платити 1400-1500 грн в рік податку", - констатував Геннадій Віталійович.

Він наголосив на тому, що кожна людина, яка навіть обробляє цю землю, незалежно від того, чи продає вона свою продукцію, має буде платити 18% податку.

"Ми говоримо про те, що після прийняття земельної реформи так званої, вони хочуть, щоб люди масово продавали свої паї, тому що потрібно буде платити податок, який люди не в змозі платити. З 2024 року, коли відкриється ринок землі, вони (влада,- ред.) підштовхують, щоб люди були змушені продавати цю землю. Або те, що вони отримають за паї потрібно буде віддати державі", - підсумував Геннадій Ткачук. 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також