Порушення утримання свиної ферми у Вінницькій області: санкції та екологічна експертиза
16:31 18.01.2024
355

За повідомленням Державної екологічної інспекції Вінницької області, в результаті несподіваної перевірки в Хмільницькому районі виявлено порушення при утриманні свиней в спеціальних приміщеннях, де загальна потужність перевищує 1000 місць. При цьому відсутній позитивний висновок щодо впливу на довкілля та не отримано рішення щодо дозволеної діяльності або державної екологічної експертизи.

Суб'єкту господарювання було висунуто вимогу щодо усунення порушення, а відповідальна особа підлягає адміністративній відповідальності за частиною 1 статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Розмір штрафу, згідно з цією статтею, може становити від 17 000 гривень до 34 000 гривень.

Відповідно до чинного законодавства (стаття 3 Закону України "Про оцінку впливу на довкілля"), діяльність з утримання птиці (40 тисяч місць і більше), свиней (1 тисяча місць і більше, для свиноматок - 500 місць і більше), великої та дрібної рогатої худоби (1 тисяча місць і більше), кролів та інших хутрових тварин (2 тисячі голів і більше) підлягає обов'язковій оцінці впливу на довкілля.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також