У Вінниці за хабарі судитимуть митну інспекторку
17:39 18.01.2024
346

Як інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури, слідством встановлено, що обвинувачена, виконуючи службові обов’язки на пункті пропуску Могилів-Подільський – Отач, налагодила схему отримання неправомірної вигоди від громадян України, які перетинають державний кордон.

«Інспекторка виявляла у громадян кошти, сума яких перевищує дозволений ліміт, та вимагала «винагороду» за уникнення процедури декларування, а саме – 100 доларів США з кожних 10 тисяч доларів готівки, що перевищували ліміт. Правоохоронними органами задокументовано отримання нею хабаря на загальну суму 600 доларів США, після чого її було затримано», - зазначено в повідомленні.

За клопотанням прокурора судом інспекторку відсторонено від займаної посади та на час слідства до неї застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням застави у понад 200 тис. грн, яку вона внесла. 


Зазначений злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління СБУ у Вінницькій області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також