П'яний водій хотів уникнути відповідальності: деталі серйозної аварії на Вінниччині
16:09 25.03.2024
292

У селі Тростянецькій, що на Вінниччині, відбулося серйозне дорожньо-транспортне пригода. 47-річний водій автомобіля ВАЗ, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, втратив контроль над транспортним засобом та виїхав з дороги, врізавшись у паркан приватного будинку. Це призвело до знищення п'яти скирт, де знаходилось близько 700 тюків соломи.

Поліцейські з відділу комунікації поліції Вінниччини повідомили, що під час складання матеріалів щодо цього адміністративного правопорушення, водій намагався заманити правоохоронців до взяття хабара. Спочатку він запропонував їм 100 доларів США, а потім, не отримавши відмови, збільшив суму до 200 доларів США.

Не дивлячись на попередження поліцейських, водій продовжував намагатися уникнути відповідальності та врешті-решт поклав гроші між передніми сидіннями службового автомобіля.

Після прибуття на місце події і проведення медичного огляду, виявлено, що водій перебував у стані алкогольного сп'яніння з показником 2,21 проміле алкоголю в крові.

Правоохоронці склали протоколи за адміністративними правопорушеннями, зокрема за керування у стані алкогольного сп'яніння та порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження майна.

У разі збирання доказів про вчинення кримінального правопорушення (пропозиції неправомірної вигоди) зловмиснику загрожує позбавлення волі строком до чотирьох років.

Медичний стан водія, ступінь пошкодження майна та інші обставини події будуть ретельно розглянуті під час досудового розслідування.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також