Умисний підпал на підприємстві на Вінниччині: затримано підозрюваного
15:51 25.03.2024
496

23 березня правоохоронці отримали повідомлення про пожежу на території підприємства у Самгородській громаді. Вогонь охопив п'ять скирт, в яких знаходилося близько 700 тюків соломи, призначених для подальшого використання. Після надходження виклику на місце події прибули пожежні рятувальні загони, які здійснили швидку ліквідацію загорання. Проте, вогонь спричинив значні збитки в результаті повного знищення скирт та пошкодження соломи.

Після ретельного розслідування поліція з'ясувала, що пожежа була спричинена не випадково. За попередніми висновками експертів, що проводили технічно-криміналістичну експертизу, встановлено, що вогонь було запалено шляхом умисного підпалу. Негайно було розпочато слідчі дії з метою встановлення осіб, причетних до цього злочину.

Підозрюваним став 26-річний місцевий житель, який колись працював на цьому підприємстві, але був звільнений за порушення трудової дисципліни та несвоєчасне виконання службових обов'язків. Відмовившись від нового найму, чоловік вирішив помститися і спричинити збитки підприємству, вчинивши підпал. Під час допиту підозрюваний визнав свою вину та пояснив мотиви своїх дій.

Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює Хмільницька окружна прокуратура за статтею Кримінального кодексу України про умисне знищення або пошкодження майна. Зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також